Samo nek je novo, pa makar to i godina bila

Da, stigli smo do kraja. Sva sreća te svi krajevi uzrokuju novi početak. Tako i ovaj, od kraja do početka razlika je jedna sekunda i tu sekundu niko ni ne primeti, već samo nastavi tamo gde je stao. Koja je onda svrha početaka? Meni to izgleda više kao nastavak. Početak znači da je nešto drugačije u odnosu na ono što se završilo. Šta je to što bi moglo da se promeni u jednoj sekundi? Ja ću dati mali predlog – budimo to mi sami.

Imam neka verovanja koja očigledno nisam ja izmislila, ali se ona lepo uklapaju u čitav koncept mog života. Jedno od tih verovanja je i da sve ono loše, ono što nam stvara muku, nelagodu, neprijatnost, ostavimo u staroj godini. Do te famozne ponoći imamo vremena da raščistimo sve „račune“, ali onako iskreno, od srca. Upamtite, samo to se računa! Ako ne mislite da treba nekome da se izvinite, da zatražite oproštaj, da kažete šta vas je povredilo, šta vam je zasmetalo…nemojte to ni da radite! Ne računa se ako nije iskreno!

Predložila sam da u novoj godini prvo promenimo nas same. Nijedna velika promena ne može da nastane u sekundi, ali u sekundi može da počne da se radi na njoj. Uzmimo kao primer da želite da budete neko ko će otvorenije pokazivati svoja osećanja. Ono što u toj prvoj sekundi možete da uradite je da pošaljete nekoj dragoj osobi lepu poruku, da snažno zagrlite onog do sebe, izgovorite te magične reči VOLIM TE. Većina ljudi se plaši svojih emocija, ali još više reakcije onih kojima su te emocije upućene. Mislite da ćete biti ismejani? Sad se samo zapitajte – koja zrela i iskrena osoba može da ismeje nečije emocije? Nijedna, verujte mi. Ako neko i ismeje to što ste mu otvorili dušu, znajte da vas taj nije ni vredan. Vi ste učinili ono što je do vas, na ostalo ne možete uticati.

Sigurno postoje neke vaše neostvarene želje. Sad lepo sedite, zapišite ih i pored svake naznačite koji su to načini uz pomoć kojih ćete ih ostvariti! Recimo, kada ja to radim, osećam neku snagu, motivisanost, jaču želju. Čini mi se da sam negde čula ili pročitala da nam se tom prilikom luči hormon sreće. Eto idealnog načina da budemo srećni!

Znate sigurno onu pošalicu – odgovor na pitanje koji auto je najbolji je (nećete verovati) NOV AUTO. 🙂 Da, imajte to na umu, pa se vodite time da je najbolja godina NOVA GODINA.

Želim vam mnogo zdravlja, sreće, veselja, uspeha, trenutaka za pamćenje, iskrenih osmeha, pravih ljubavi, snage da ostvarite sve želje i prebrodite prepreke.

Ljubi vas i voli vaša H. V. Živeli!!! :* :* :*NG

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s