Teška ljubav

ljubav

Da, sada je 21. vek. Moderno doba. Rekla bih-suviše moderno. Toliko moderno, da mi izaziva mučninu i odbojnost.

Borimo se svakodnevno za neka ljudska prava i to je sasvim u redu. Čak, trebalo bi i više da se borimo, ali nemamo vremena. Uvek se pitam šta se to desilo pa se vreme „skratilo“. Možda je iskuvavano prilikom pranja? Ali ja nigde ne videh etiketu sa naznakom – skupljanje po dužini 2%. Zaboga, kako nam se vreme skratilo?

I tako sinoć sedim i razmišljam o tom vremenu ludom koje nas udaljava od života, pa shvatih da ono nikakve veze sa tim nema. Tu postoji nešto drugo, nešto pritajeno, naizgled umiljato i korisno, a zapravo najveći neprijatelj ljudske populacije. Ja bih jednom rečju sve to svrstala u tehnologiju. Nadam se da se za sad makar malo razumemo. Ili smo ipak tom tehnologijom ubili sve sive ćelije. Ipak, sreća je što ja ovo otkucavam na tastaturi a vi čitate na svojim ekranima. Uživo me verovatno tek ne biste razumeli.

Pre nekoliko dana poznanica objavi na svom profilu jedne društvene mreže (znate ono – ne bih sad da reklamiram…) kako su muškarci i žene zapravo isti jer i jedni i drugi gaje osećanja, vole i pate, smeju se i plaču. Ono u čemu se razlikujemo, prema navodima autora tog teksta, jeste samo način na koji pokazujemo svoje emocije. Odmah mi se u glavi stvori slika alfa mužjaka koji sede u svom „čoporu“ i borbenih lavica koje su takođe u svom „čoporu“, nedaleko jedni od drugih. Vrlo je interesantno da svaki „čopor“ radi na strategiji kojom će „razoružati protivnički čopor“. Onaj u kome su alfa mužjaci, za početak naručuju veliku količinu alkohola, jer im tako bolje mozak radi, dok onaj drugi bira između nastupa umiljate mace i ledene kraljice. Naravno, svima njima je potreban wi-fi, jer je sigurno neko već postavio na društvene mreže koja taktika je „upalila“. I sve to ne bi bilo tako loše da alfa mužjaci mogu bar da stoje na svojim nogama onako maksimalno koncentrisani i spremni i da se borbene lavice nisu već predale svojim pametnim telefonima putem kojih komuniciraju sa pripadnikom nekog trećeg „čopora“. I šta se onda desi? Ništa. Apsolutno ništa!

Koliko osoba u svom okruženju poznajete koji nemaju partnera? Jesu li svi oni zli i ružni, pa ih zato niko neće?

Kažu: „Natalitet Srbije opada iz godine u godinu“. Šta vi mislite zašto?

Ne bih da budem protumačena na pogrešan način, samo bih da podsetim na postojanje knjige iz Biologije i lekciju o reprodukciji. Kako smo svi mi samo kap u moru, a opet bez nas to more ne bi ni postojalo, pođimo od sebe i razmislimo o svojim postupcima i stavovima. Evo pitanja za pripadnike „čopora“ – ako alfa mužjaci ne mogu da delaju bez pomoći alkohola, a žene nastupaju sa stavom da im niko nije potreban ni za šta jer su rođene sposobne i savršene, da li onda treba da se ugasi život na Zemlji ili će te neustrašive ženske morati da preuzimaju inicijativu i „love“ mužjake? Hajde da ipak nađemo neko treće rešenje!

Znam da je sve ovo zbunjujuće, i sama sam zbunjena i izgubljena u roju pitanja, ali zato i pišem ovo, pa nek mi neko od vas to objasni!

Tako jednostavna i lepa stvar kao što je ljubav predstavlja se na pogrešan način, stvara verovanje da je teška, komplikovana – da ne postoji. Baš sebi postavih mnogo pitanja: „Jesi li iskrena u ljubavi? Kome si prva rekla da ga voliš? Taktiziraš li prilikom „muvanja“? Šta to kriješ? Čega se plašiš?“ Znate kakvi su mi odgovori bili? Sramni. Da, sramota me je i sada što priznajem, ali verujem da su odgovori većine vas slični. Priznala sam sebi da sam uplašena, zatvorena i da ljubav iskazujem samo osobama u koje sam sigurna. Nekome ko mi nije porodica ili prijatelj – nikako!

Ne bih da ovaj tekst postane roman, jer ima dobru osnovu za to. Postavila sam nekoliko osnovnih pitanja i iz svakog može da se izvuče bar još toliko. Molim vas da dobro razmislite o svemu, da ne budete lenji pa mi odgovorite na njih i konačno uzmete život u svoje ruke. Neće doći bolji trenutak, neće doći lepša vremena, živimo sada i ovde i nemojmo se kajati zbog nečega što nismo uradili a mnogo smo želeli. Dragi muškarci, budite hrabri kao što ste i snažni pa recite šta želite! A vi, dame, niste najjače i neustrašive, postoji neko ko želi i može da bude vaš zaštitnik. Osmehnite se nekada, neće se ništa strašno desiti. Možda se iz svega ovoga ipak rodi neka iskrena i lepa ljubavna priča.

Voli vas i ljubi vaša H. V. ❤

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s